Αρχική σελίδα » Δράσεις του Τμήματος » Εκδηλώσεις Τμήματος » Επετειακό Συνέδριο

Επετειακό Συνέδριο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»


Κυκλοφόρησε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή ο καλαίσθητος τόμος των Πρακτικών του τριήμερου Επετειακού Συνεδρίου με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στις Επιστήμες της Αγωγής» (εκδόσεις Διάδραση). Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου 2022, για τη συμπλήρωση 40 ετών (1981-2021) από την ίδρυση της Εταιρείας.

Τον τόμο επιμελήθηκαν οι Καθηγητές του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης, Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, και Θωμάς Κ. Μπαμπάλης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής.

Στον τόμο, που αποτελείται από 460 σελίδες, προτάσσονται Χαιρετισμοί του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή Μελέτιου-Αθανάσιου Κ. Δημόπουλου, του Κοσμήτορα και των Προέδρων των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής. Στη συνέχεια, γίνεται ιδιαίτερη ιστορική αναφορά σε πρόσωπα και πεπραγμένα, καθώς και ο απολογισμός της επιστημονικής δραστηριότητας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος από τον Πρόεδρο της Εταιρείας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών συνεχούς παρουσίας και προσφοράς της στην ελληνική Παιδεία και Εκπαίδευση.

Ακολουθούν 31 επιστημονικές εισηγήσεις 34 καθηγητριών και καθηγητών από συναφείς Σχολές και Τμήματα ΑΕΙ της χώρας. Οι εισηγήσεις πραγματεύονται κριτικά τις σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στις Επιστήμες της Αγωγής, ώστε ο τόμος να αποτελεί και εγχειρίδιο αναφοράς για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

https://hub.uoa.gr/proceedings-of-the-anniversary-conference-40-years-pedagogical-society-of-greece/

 target=_blank