Αρχική σελίδα » Προβολή της εκδήλωσης

Προβολή της εκδήλωσης

27.10.2017

Ημέρα Ανοικτών Πυλών του ΕΚΠΑ

27/10/2017

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών Λυκείου στις Σχολές και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Κατά την ημέρα αυτή, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) και το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ), που αποτελούν τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ, θα υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, σε μια κοινή εκδήλωση για δίωρες ξεναγήσεις μετά από κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα. Για την κράτηση θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε τη σελίδα http://opendays.uoa.gr/  Θα ακολουθήσει επιβεβαίωση της κράτησης από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού των δύο Τμημάτων, καθώς και εθελοντών φοιτητών/τριων, οι μαθητές και μαθήτριες θα ενημερωθούν για το επιστημονικό αντικείμενο των Τμημάτων, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχουν, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, θα επισκεφθούν τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια κ.λπ.) και θα παρακολουθήσουν μέρος μαθημάτων που διδάσκονται στα Τμήματα.

Το ΠΤΔΕ και το ΤΕΑΠΗ θα υποδεχτούν τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές στο ισόγειο του κτηρίου του Νέου Χημείου, Ναυαρίνου 13α, Αθήνα.

Ως καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2017.

Email επικοινωνίας και με τα δύο Τμήματα για την εκδήλωση: opendays@primedu.uoa.gr